Flexibele werkwijze

Richard hanteert bewust geen vaste werkwijze. Elk bedrijf of project heeft verschillende behoeften en wensen. Daarom kijkt hij eerst goed naar wat de organisatie of het project nodig heeft voordat hij de trossen los gooit.

 

Operationeel manager: elke organisatie een eigen aanpak

Om de juiste werkwijze in kaart te brengen voert Richard interviews met de teamleden, geeft workshops en deelt zijn visie met het management zodat de werkwijze optimaal is afgestemd op de organisatie. Zijn intuïtie en analytisch vermogen zorgen ervoor dat hij zijn werkwijze gaandeweg moeiteloos aanpast op het team, de individuele teamleden en de klant. Flexibiliteit en goed kunnen luisteren is belangrijk, maar je moet daarnaast snel kunnen schakelen naar een professionele houding om zware beslissingen te nemen. Richard doet wat nodig is om elke stap in het operationele proces tot een succes te maken.

 

Projectmanager: elk project een eigen opzet

Voordat Richard een project opstart, analyseert hij eerst de behoeften van de klant en de doelgroep. Op basis daarvan bepaalt hij de koers die er wordt gevaren en stelt hij een plan van aanpak op. In dat plan verwerkt hij de benodigde disciplines en kwaliteiten. De juiste bemanning bepaalt immers een groot deel van het resultaat. Richard laveert moeiteloos tussen scope, tijd en budget in combinatie met de flexibiliteit en klanttevredenheid zonder het doel uit het oog te verliezen.

 

Relevante ervaring

Naast de talrijke projecten die Richard heeft begeleid bij verschillende werkgevers en klanten, heeft hij nog meer relevante ervaring opgedaan. Deze vrijetijdsbesteding en nevenactiviteiten hebben veel raakvlakken met zijn werk.

 

  • Trainer/coach Duitse zeilwedstrijdteams
    Vanaf zijn 24e heeft Richard 3 jaar Duitse zeilwedstrijdteams getraind en klaargestoomd voor de grote wedstrijden. Ook hierbij streefde hij ernaar het hoogste haalbare uit het team en de individuele zeilers te halen. Het team werd zo ijzersterk dat hij in zijn eerste jaar als coach met een van zijn teams meteen wereldkampioen werd tijdens het WK in 1994, naast een tweede plaats op het Jeugd WK in 1997.
  • Dirigent zangkoor
    Al sinds 2000 is Richard dirigent van gemengde zangkoren. Dit is een van zijn grootste hobby’s waar hij graag tijd in investeert. En dat is te merken, want het koor waar Richard op dit moment dirigent van is wordt regelmatig gevraagd om op te treden voor zowel grote zalen als kleinere gezelschappen.

  • Coach volleybalteam
    Sinds een paar jaar coacht Richard ook een dames volleybalteam. De individuele prestaties van de teamleden heeft hij verbetert en hij heeft in korte tijd van het team een echte eenheid weten te creëren. In 2011 is het team gepromoveerd en in 2012 hebben ze keurig stand weten te houden in deze hogere klasse door in de middenmoot te eindigen.

 

 

 

 

 

        Interesse om met Richard in zee te gaan? Neem contact op.